Op zondagmiddag 28 augustus ben ik uitgenodigd door Lucie Aversteeg voor een lezing aan de hand van mijn boek ‘Adembenemend’. Ik vind het leuk dat ik mijn eerste lezing ga geven, maar tegelijkertijd ook hartstikke spannend. Het gezelschap is klein, ik schuif mijn katheder (niet te verwarren met katheter, want daar ben ik gelukkig al lange tijd van verlost) een stukje naar voren waardoor er een intieme sfeer ontstaat. Nadat ik mijn lezing heb gegeven praat ik met de bezoekers, waaronder een lotgenoot. Zij is na haar besmetting niet ernstig ziek geworden, maar ervaart nu nadien wel fysieke en cognitieve klachten. Ze worstelt met re-integratie, de weg terug naar werk en het ‘normale leven’. Hoe bouw je dat op? Waar doe je goed aan en wat kun je beter laten? Onzekerheden en vragen waar veel long-covid patiënten mee zitten. Of je met Covid in het ziekenhuis hebt gelegen of niet, we worstelen allemaal met dezelfde klachten die ons (soms ernstig) beperken in het dagelijkse leven. Het was fijn hierover gesproken te hebben met elkaar. Herkenning en erkenning helpt lotgenoten vooruit. Bezoekers, bedankt voor de komst, Luci Avesteeg voor de gastvrijheid in de Gallery Walk-in-Garden en haar partner Jan voor de heerlijke pizza’s.

Een eerste lezing op een zonnige zondagmiddag (corona lijkt verder weg dan ooit) en dat nog wel in ‘boekenstad’ Bredevoort, ik zeg; “Missie geslaagd!”